Борба - Клуб Левски Халюциногени /LSD и Магическите гъби/
Публикувана от admin на July 27 2009 09:32:30
Статията е предоставена от д-р Петър Маринчев!!!
Не употребявайте наркотици - могат да бъдат смъртоносни!
  

      Халюциногени /LSD и Магическите гъби/

Халюциногените са наркотици, които предизвикват халюцинации.

Употребата на халюциногени не е много честа.

LSD е най-добре познатият синтетичен халюциноген.Той се среща най-често под формата на хартийки или хапчета.Обичайната доза LSD е от 100 до 150 милионни части от 1 грам .Ефектът от халюциногена - т.н.пътуване“ - обикновено започва между 30 и 60 минути след вземане на LSD, достига своя връх след около 2 или 3 часа,а след 8 до 10 часа завършва. Най-често хората употребяват LSD няколко пъти и след това престават.

Употребяващият халюцинира: той вижда неща, които не са там и ги преживява като реални.Усеща приятно чувство, прерастващо в екстаз,а може да прерастне в паника или параноя.Емоциите не винаги могат да бъдат предвидени навреме.

Какво чувстват:слухът, обонянието, зрението и осезанието се изострят. Те дори могат да се застъпват: музиката може да бъде виждана, снимка може да бъде чута, цветовете могат да бъдат помирисани. Предметите могат да излъчват светлина и нещата, които обикновено са неподвижни, могат да започнат да се движат. Времето може да се забави или да спре. Променят се възприятията за пространството. Очите и ръцете вече не се координират. Употребяващият може да преживява своите мисли като много ясни и точни.

Когато спре употребата на LSD, не се появяват симптоми на абстиненция. Приемането на нова доза кратко време след предишната не предизвиква никакъв ефект. Тялото става временно нечувствително към веществото. Обичайните ефекти се появяват, ако са минали 3 – 4 дни между двата приема. На практика е почти невъзможно да се случат повече от две "пътувания" в седмица.

Халюциногените могат да предизвикат психоза или да създадат ситуации на паника,да намаляват способноста за преценка на човека .

                                                  Магически гъби

Магическите гъби могат да предизвикат халюцинации: в това състояние употребяващият вижда и усеща неща, които не съществуват. Магическите гъби и части от тях могат да се ядат свежи или сушени. Могат също да се използват за правене на чай.Неприятният вкус на гъбите и лекото гадене, което предизвикват, не окуражава употребата.Ефектът продължава между три и седем часа с пик обикновено през първите два часа. След като са консумирани гъбите, ефектите от тях,било те желани или нежелани, не могат да бъдат предотвратени.

Краткосрочни ефекти: промяна на настоящите емоции, зрителни халюцинации, изопачаване и пълна промяна на възприятията за време и пространство.

Дългосрочни ефекти: психични разстройства при хората, податливи на такива (тревожност, психоза).

Когато човек сам бере гъбите, винаги има риск да ги сбърка с някой отровен вид. Консумацията в по-големи дози създава проблеми при смилането на гъбите от стомаха, черния дроб и бъбреците.При някои хора изяждането на нещо сладко или приемането на витамин С може да помогне за успокояване на нещата. Ако се появяви опасна ситуация или тревожността продължи часове, трябва да се консултирате с лекар.