Управление
Начало
Фото галерия
Форум
Търсене
Връзка с нас
Дейност на сп. клуб
База
Основна дейност
Възрастови групи
Състезатели
Треньори
График тренировки
Спортен календар 2017
История
История на клуба
Шампиони
Медалисти
Спортна Медицина
 Д-р Георгиев
 Стимуланти
 Възстановяване
 Забранени медикаменти
 Допинг
 Лечение
 Сваляне на килограми
 Наркотици
Вход
Потребител

ПаролаНе сте член?
Натисни тук за да се регистрираш.

Забравена парола?
Поискайте си нова от тук.
ФедерацииПотебители на линия
Гости на линия: 1
Няма членове на линия

Регистрирани потребители: 383
Неактивирани потребители: 37
Най новият потребител: Got

Опиати/хероин (морфин),метадон и др./

Статията е предоставена от д-р Петър Маринчев!!!

Не рискувайте!

Пристрастяването към наркотиците става неусетно   

 Опиати/хероин (морфин),кодеин,папаверин,метадон и др./

                                 Хероин  

Хероинът е наркотик, който се извлича от растението опиев мак.От суровия опиум се извлича морфин, а от морфина, чрез химическа обработка се получава хероин.Най-популярният метод на употреба на хероин в България е

чрез инжектиране.Хероинът действа от 4 до 6 часа. Продължителността на ефекта зависи от чистотата му,в България уличния хероин варира от 3% до 60%.

чрез смъркане и пушене на фолио /поставянето на хероина върху фолио и загряването му със запалка/ става все по-популярна.

Пристрастяването е много бързо и голямо. Необходимо е да се повишава непрекъснато приеманото количеството за получаване на същия ефект.

Краткосрочни ефекти: намаляване на болката и чувството на тревожност, кратка еуфория, притъпени емоции, запек, забавя се дишането и сърдечната честота, телесната температура леко спада,зениците се свиват много.В началото може да има повръщане, главоболие, разсеяност, гадене, сърбеж и странно усещане в главата.изчезват болка, отпадналост, тревожност, глад и студ. Употребяващият влиза в състояние на изключителна отпуснатост, затваря се във вътрешното си щастие и става напълно безразличен: заобикалящият свят вече няма значение.

Дългосрочни ефекти: безразличие към околния свят и към себе си. Когато действието на хероина се изчерпи, се появява абстиненция: употребяващият се чувства болен, изпотява се, става му студено, настръхва, носът му потича, има стомашни спазми и усеща болка в ръцете и краката. Възможно е да се появят повръщане и диария. Тези оплаквания изчезват при приемане на хероин отново. Така се влиза в омагьосан кръг,човек копнее все повече за хероин и не се чувства добре без него.

Приемането на свръхдоза, не рядко довежда до смърт. Забавянето на дишането може да бъде смъртоносно. Човек може да приеме свръхдоза по различни причини: вземане на голяма доза наведнъж, употреба на същата доза като преди, но след период на абстиненция (неупотреба), попадане на изненадващо високо ниво на чистота на веществото.

Спирането на хероина е много трудна задача за хората, които са зависими. Ако човек спре без помощта на лекарства, симптомите на абстиненция могат да са жестоки и да продължат между 7 и 10 дни. Отказването от хероина може да се извърш?и под ръководството на лекар с помощта на постепенно намалявани дози метадон. Метадонът е изкуствен опиат, който действа по-дълго от хероина (средно по 24 часа).Той е чист и се приема през устата.

Трудно е да се откажеш за постоянно от хероина. Опасността от рецидив е голяма.Успехът на програми на работещи със зависими от хероин е около 68 %. Не се страхувайте да искате съвет или да търсите помощ

2035 Прочита Отпечатай
Местоположение

Къде се намираме?
стадион
Георги Аспарухов
зала по Борба

градски транспорт
тролейбус №1
автобуси
№78, 79 ,120
Закрита зала за футбол

Конкуренти Цени!!!
Спонсори


Членска анкета
Мислите ли че Борбата е Вашият спорт

ДА

НЕ

НЕЗНАМ

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Борба - Клуб Левски
php google 975236 Уникални посещения