Управление
Начало
Фото галерия
Форум
Търсене
Връзка с нас
Дейност на сп. клуб
База
Основна дейност
Възрастови групи
Състезатели
Треньори
График тренировки
Спортен календар 2017
История
История на клуба
Шампиони
Медалисти
Спортна Медицина
 Д-р Георгиев
 Стимуланти
 Възстановяване
 Забранени медикаменти
 Допинг
 Лечение
 Сваляне на килограми
 Наркотици
Вход
Потребител

ПаролаНе сте член?
Натисни тук за да се регистрираш.

Забравена парола?
Поискайте си нова от тук.
ФедерацииПотебители на линия
Гости на линия: 1
Няма членове на линия

Регистрирани потребители: 383
Неактивирани потребители: 35
Най новият потребител: Got

Халюциногени /LSD и Магическите гъби/
Статията е предоставена от д-р Петър Маринчев!!!
Не употребявайте наркотици - могат да бъдат смъртоносни!
  

      Халюциногени /LSD и Магическите гъби/

Халюциногените са наркотици, които предизвикват халюцинации.

Употребата на халюциногени не е много честа.

LSD е най-добре познатият синтетичен халюциноген.Той се среща най-често под формата на хартийки или хапчета.Обичайната доза LSD е от 100 до 150 милионни части от 1 грам .Ефектът от халюциногена - т.н.пътуване“ - обикновено започва между 30 и 60 минути след вземане на LSD, достига своя връх след около 2 или 3 часа,а след 8 до 10 часа завършва. Най-често хората употребяват LSD няколко пъти и след това престават.

Употребяващият халюцинира: той вижда неща, които не са там и ги преживява като реални.Усеща приятно чувство, прерастващо в екстаз,а може да прерастне в паника или параноя.Емоциите не винаги могат да бъдат предвидени навреме.

Какво чувстват:слухът, обонянието, зрението и осезанието се изострят. Те дори могат да се застъпват: музиката може да бъде виждана, снимка може да бъде чута, цветовете могат да бъдат помирисани. Предметите могат да излъчват светлина и нещата, които обикновено са неподвижни, могат да започнат да се движат. Времето може да се забави или да спре. Променят се възприятията за пространството. Очите и ръцете вече не се координират. Употребяващият може да преживява своите мисли като много ясни и точни.

Когато спре употребата на LSD, не се появяват симптоми на абстиненция. Приемането на нова доза кратко време след предишната не предизвиква никакъв ефект. Тялото става временно нечувствително към веществото. Обичайните ефекти се появяват, ако са минали 3 – 4 дни между двата приема. На практика е почти невъзможно да се случат повече от две "пътувания" в седмица.

Халюциногените могат да предизвикат психоза или да създадат ситуации на паника,да намаляват способноста за преценка на човека .

                                                  Магически гъби

Магическите гъби могат да предизвикат халюцинации: в това състояние употребяващият вижда и усеща неща, които не съществуват. Магическите гъби и части от тях могат да се ядат свежи или сушени. Могат също да се използват за правене на чай.Неприятният вкус на гъбите и лекото гадене, което предизвикват, не окуражава употребата.Ефектът продължава между три и седем часа с пик обикновено през първите два часа. След като са консумирани гъбите, ефектите от тях,било те желани или нежелани, не могат да бъдат предотвратени.

Краткосрочни ефекти: промяна на настоящите емоции, зрителни халюцинации, изопачаване и пълна промяна на възприятията за време и пространство.

Дългосрочни ефекти: психични разстройства при хората, податливи на такива (тревожност, психоза).

Когато човек сам бере гъбите, винаги има риск да ги сбърка с някой отровен вид. Консумацията в по-големи дози създава проблеми при смилането на гъбите от стомаха, черния дроб и бъбреците.При някои хора изяждането на нещо сладко или приемането на витамин С може да помогне за успокояване на нещата. Ако се появяви опасна ситуация или тревожността продължи часове, трябва да се консултирате с лекар.

2017 Прочита Отпечатай
Местоположение

Къде се намираме?
стадион
Георги Аспарухов
зала по Борба

градски транспорт
тролейбус №1
автобуси
№78, 79 ,120
Закрита зала за футбол

Конкуренти Цени!!!
Спонсори


Членска анкета
Мислите ли че Борбата е Вашият спорт

ДА

НЕ

НЕЗНАМ

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Борба - Клуб Левски
php google 910828 Уникални посещения